Elke hond heeft nood aan duidelijke regels. Het zorgt voor veiligheid en je zal merken dat een hond die weet wat er van hem wordt verwacht, zich rustiger zal gedragen en vrolijker in het leven staat. Het is verwarrend wanneer hij de ene keer iets mag en de andere keer weer niet. De link naar ongewenst gedrag is dan snel gelegd.

Wat een ‘goede’ opvoeding is, bepaal je als baasje voor het grootste deel zelf. Maar natuurlijk wil je geen hond die anderen tot last is. Denk maar aan overmatig blaffen, opspringen, dingen stuk bijten of uitvallen naar andere honden. In onze cursus opvoeden leren we hoe je op een leuke manier met je hond kan samenleven.

Bij DogSense wordt er enkel beloningsgericht getraind. We baseren ons op het principe van natuurlijk leiderschap en het opbouwen van een goede relatie met je hond. Straffen en ‘domineren’ horen daar niet bij. In de training kan je gebruik maken van de clicker, een handig hulpmiddel om je hond duidelijk te maken welk gedrag je van hem wil zien. De beloning kan een balletje zijn, een snoepje of een knuffel…het hangt ervan af wat je hond leuk vindt.

Deze cursus wordt gegeven in privétraining zodat we het programma kunnen afstemmen op de wensen van het baasje en het gedrag van je hond. Elk lid van het gezin kan deelnemen aan de cursus zodat iedereen dezelfde regels kan toepassen. Dat is duidelijk voor je hond en zo kan hij het snelst leren.

Voor verdere info kan je vrijblijvend met ons contact opnemen.

 

Contacteer ons