Reyco heeft me veel geleerd. Reyco kwam 20 jaar geleden vanuit het asiel mijn leven binnengewandeld. Hij was een superlieve en intelligente hond maar had in zijn eerste levensjaar nog niet veel leuke dingen meegemaakt.

We gingen naar de hondenschool en dat verliep niet zoals gepland: Reyco vond al die drukte en andere honden maar niets. Ik ging op zoek naar een beloningsgerichte aanpak en heb enkele jaren training gevolgd bij Geert De Bolster. Reyco leerde dat honden ook leuk konden zijn. Angst en negatieve stress veranderden in plezier en ontspanning.

Ik wou meer weten over clickertraining en het opvoeden van honden, en heb in 2002 de opleiding hondeninstructeur/gedragsbegeleider gevolgd bij De Bolster Academy. Met die kennis op zak heb ik enkele jaren training gehoorzaamheid en agility gegeven in een hondenschool.

De speurmicrobe kreeg ik te pakken met Yala, mijn Duitse herder. Al meer dan 10 jaar vormen we een hecht speurteam. Hoe ze erin slaagt om een specifieke geur uit een waaier van andere geuren te onderscheiden, blijft me nog steeds verbazen. Ik volg dan ook regelmatig workshops en cursussen om bij te blijven met de nieuwste ontwikkelingen over speuren en hondengedrag en om ervaring te delen met anderen.

Verder ben ik gewoon graag met (mijn) honden bezig en ben ik ervan overtuigd dat wij nog veel van hen kunnen leren, als we maar de tijd nemen om hun taal en gedrag te begrijpen.